Μηλόπιτα

Είναι γευστική, την αγαπάμε όλοι και είναι ο καιρός της. Φυσικά πρόκειται για την μηλόπιτα. Ταιριάζει στα κρύα χειμωνιάτικα βράδια και συνοδεύει θαυμάσια τον καφέ μας τα πρωινά. Η συγκεκριμμένη συνταγή είναι από τις πιο εύκολες, πιο ευπαρουσίαστες μηλόπιτες που έχω φτιαξει και με εξασφαλισμένη την επιτυχία. Τα μήλα όταν την σερβίρετε είναι στρωμένα σαν σε τάρτα στην επάνω πλευρά κλεισμένα σε μια τραγανή μελένια καραμέλα.
Θα χρειαστούμε:
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

150 γραμμάρια βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
κανέλα σκόνη
γαρίφαλο σκόνη
σταφίδες
καρυδόψιχα
1½ κούπα αλεύρι
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κούπα ζάχαρη 
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
¾ κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι Νο 26-28 και σκορπίζουμε ομοιόμορφα την ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρίφαλο. Στη συνέχεια στρώνουμε τις ροδέλες των μήλων και στα κενά τους βάζουμε τις σταφίδες και το χοντροκομμένα καρύδια.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών, τις βανίλιες, το γάλα ή το χυμό και τέλος το αλεύρι με το baking. Τέλος προσθέτουμε στο χυλό μας τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ομογενοποιηθούν.   Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 170ο  C βαθμούς. Μόλις βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά σε πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου