Ψάρι στον ταβά

Τα παιδιά λατρεύουν το ψάρι, αλλά συχνά προβληματίζομαι για τον τρόπο παρασκευής του. Αν πρόκειται να το κάνω ψητό στα κάρβουνα, στη βεράντα, τότε εντάξει, αλλά για να  το μαγειρέψω στη σχάρα στο φούρνο, ούτε λόγος. Όσο και να μας αρέσει το σπίτι μετά μυρίζει δυο μέρες. Στην Καστοριά όμως ανακάλυψα μια συνταγή που αφ' ενός είναι γευστικότατη αλλά και η μυρωδιά, μπορώ να πω ότι δεν έχει την χαρακτηριστική έκείνη έντονη ψαρίλα. Στην Καστοριά με τον τρόπο αυτό μαγειρεύουν τα λιμνίσια ψάρια, ειδικά το γριβάδι. Στα λιμνίσια ψάρια προσθέτουν 1/4 του φλυτζανιού ξύδι
μαζί με το λάδι, προφανώς για να βελτιώσουν την ιδιόμορφη γεύση του. Η συνταγή: "Ψάρι στον ταβά" είναι αυθεντική από την Καστοριά, έχω μόνο αφαιρέσει το ξύδι


1 μεγάλο ψάρι (Λαβράκι, συναγρίδα)
2 πιπεριές πράσινες
2 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
λίγο κόκκινο πιπέρι
αλάτι
1 φλιτζάνι λάδι

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη φρυγανιά (κρατάμε λίγη), το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Αλευρώνουμε το ψάρι και το τοποθετούμε στο ταψί προσθέτοντας γύρω-γύρω ψιλοκομμένες τις ντομάτες και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε το ψάρι με λίγη φρυγανιά και κόκκινο πιπέρι. Χτυπάμε το λάδι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στο ταψί. Ψήνουμε το ψάρι στους 180ο  C για 1 περίπου ώρα.

Θα χρειαστούμε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου