Τρουφάκια

Χθες γιόρταζε η πεντάχρονη κόρη μου, έτσι το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στις ετοιμασίες. Η μικρή μες στην τρελή χαρά ήθελε να κεράσει τις φίλες της με γλυκά από τα χεράκια της. Τα τρουφάκια ήταν μονόδρομος. Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μου χρόνων, κατάλληλο για κέρασμα στο σχολείο και εύκολο στο δεύτερο μέρος της παρασκευής του και από την μικρή. Η εμφάνισή τους τέλεια. Η γεύση τους θεική.
Θα χρειαστείτε
(γίνονται περίπου 60 κομμάτια)
3 κούπες καρύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κούπα μπισκότα  πτι μπερ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
50 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. τρούφα,
50 γραμ. καρύδα,
50 γραμ.τριμμένα φιστίκια Αιγίνης  ή φουντούκια

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα φτιάνουμε σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό και  το κακάο. Μόλις πάρει βράση το μίγμα μας προσθέτουμε την κουβερτούρα τριμμένη, τα καρύδια, τη φρυγανιά και τα μπισκότα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά στη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε. Πλάθουμε μπαλάκια με τα χέρια και τα τυλίγουμε με τα υλικά που έχουμε επιλέξει (τρούφα, καρύδα, φουντούκια ή φιστίκια) Αν θέλουμε μόνο τρούφα η ποσότητα που θα χρειαστούμε είναι περίπου 250 γραμμάρια. Μπορείτε ακόμα να τα κυλίσετε σε τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο ή ότι άλλο σκεφτείτε. Τοποθετούμε στα ειδικά φορμάκια για τρουφάκια ή ταρτάκια και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου