Παστιτσάδα

Προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε τη επόμενη Κυριακή να χορτάσετε τους αγαπημένους σας με ένα κόκορα ή μοσχάρι παστιτσάδα, την αυθεντική συνταγή. Μην σας τρομάξουν τα πολλά υλικά, ποικιλία μπαχαρικών είναι τα περισσότερα. Αρέσει σε όλους, μεγάλους και μικρούς.
Επειδή, ακριβώς ανήκει στα αγαπημενα μου ήταν και η πρώτη μου επιλογή για την εκπομπή "Γευστικές Αποδράσεις". Γέμισε το στούντιο αρώματα! Οι ανάμικτες μυρωδιές του τρυφερού κρεμμυδιού με του σκόρδου και της πικάντικης κανέλας με την ηδονική μυρωδιά της δάφνης έκαναν το συνεργείο αλλά και την γλυκιά μας Σπυριδούλα, την παρουσιάστρια, να απογειωθούν. Δεν έμεινε ούτε σταγόνα στα πιάτα μετά το τέλος της εκπομπής, έγλειφαν και τα δάκτυλά τους.

 
Θα χρειαστείτε
1 ½ κιλό ψαχνό κρέας μοσχάρι ή ένα κόκορα μικρό κομμένο σε μερίδες,
1 φλιτζάνι λάδι,
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα ,
2 σκελίδες σκόρδο,
4-5 ώριμες  ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα,
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας πιπέρι κόκκινο (όχι καυτερό),
πιπέρι μαύρο,
1 ξυλαράκι κανέλα,
4-5 γαρύφαλλα,
2 φύλλα δάφνης,
1 κ.σ. ζάχαρη,
Αλάτι,
Λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
½ κιλό χοντρά μακαρόνια Νο 3 ή σέλινο

Εκτέλεση
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρέας ή κόκορα σε μερίδες. Το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις μεριές. Μετά το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Στο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο λιωμένο και όταν χρυσίσει το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας. Στη συνέχεια βάζουμε τη ντομάτα και τον πελτέ(ελαφρά αραιωμένο σε μισό κρασοπότηρο νερό), τη ζάχαρη, τα πιπέρια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό, αφού πάρει βράση αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.(Το μυστικό είναι να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά). Βράζουμε για μία περίπου ώρα μέχρις ότου το φαγητό μείνει με το λάδι του.
Ετοιμάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε, τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε μαζί με το κρέας και τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή μυζήθρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου