Βίδες με λαχανικά κι ένα κρασί στο χέρι

Καλοκαιρινό μεσημεράκι. Ζέστη! Τα τζιτζίκια έχουν στήσει χορό. Μια πρόχειρη μακαρονάδα με πολύχρωμες βίδες και λαχανικά σιγοβράζει και η ανάγκη μας για ένα ποτήρι κρασί στη δροσιά της βεράντας γίνεται επιτακτική.
Το κρασάκι θέλει συνοδεία. Ένα γρήγορο και γευστικό μεζέ.
Λίγη φέτα πασπαλισμένη με ρίγανη και εμπλουτισμένη με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, μια ντομάτα κι ένα αγγουράκι σε φέτες για την δροσιά κι ένα-δυο πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα θα δώσουν τον τόνο. Τίποτα σημαντικό, αλλά ουσιαστική συντροφιά στην παρέα μας για να τσουγκρίσουμε ένα ποτηράκι.



H σάλτσα που συνοδεύει τα ζυμαρικά μας στέλνει τα αρώματά της μέχρι την βεράντα και υπόσχεται ένα πραγματικά απολαυστικό καλοκαιρινό γεύμα. Ελαφρύ,εύγευστο και να σε ταξιδεύει Ελλάδα. Στις απότομες πλαγιές του Ταΰγετου μέχρι χαμηλά στους ασημένιους ελαιώνες του Μεσσηνιακού κάμπου. Κι απ' όλα τα μέρη που διαβαίνεις χορταίνεις τις αισθήσεις με χρώματα, γεύσεις και αρώματα. Ευλογημένος τόπος!

Για την πιατέλα με τα ορεκτικά μας χρησιμοποιήσαμε:
  • Αγγουράκια
  • Ντομάτες
  • Φέτα από την νόστιμη του Πετρόπουλου
  • Λουκάνικα Παραδοσιακά Μανιάτικα Οικονομάκου
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, Ρίγανη
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Κόβουμε την φέτα την πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε ή τηγανίζουμε τα λουκάνικα και η πιατέλα μας έτοιμη. Μπορείτε να προσθέσετε ότι τραβάει η όρεξή σας τη στιγμή. Καλό είναι να μην αναμίξετε γεύσεις ψαρικών με κρεατικών.
Για τις Πολύχρωμες Βίδες με Λαχανικάχρησιμοποιήσαμε:
  • 1 Πακέτο Πολύχρωμες Βίδες Άρωμα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 Ντομάτα
  • 1  Πράσινη Πιπεριά
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά
  • 2 Καρότα
  • Τριμμένη Γραβιέρα Πετρόπουλου
  • 1 κ.σ. Βασιλικό της Αρκαδιανή
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Elea’s Poema
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες 
σε αρκετό αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και
περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Σ' μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες κύβους. Συνεχίζουμε με τα τριμμένα καρότα και την τομάτα, επίσης, κομμένη σε κύβους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον βασιλικό. Σιγοβράζουμε να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και προσθέτουμε στην σάλτσα τις βίδες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό και γραβιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου