Πιπεριές Γεμιστές και Ελληνική καρμπονάρα

Μια δημιουργική συντροφιά: "Εμείς οι Έλληνες" και οι "Γευστικές Αποδράσεις" δημιουργούν και μαγειρεύουν απλές συνταγές με προϊόντα Ελλήνων παραγωγών. Στόχος μας να σας φέρουμε κοντά σε μοναδικά, ποιοτικά, παραδοσιακά προϊόντα, που δημιουργούνται με μεράκι. Γιατί η ζωή μας γίνεται καλύτερη αν καταναλώνουμε ποιοτικά.
Εις πείσμα των καιρών υπάρχει ακόμα το φιλότιμο και το μεράκι. Ο συνδυασμός τους σε αρμονικό δέσιμο με τα αγνά υλικά και με οδηγό τους, τις παραδοσιακές συνταγές εμπλουτισμένες με φαντασία έχουν σαν αποτέλεσμα εκπληκτικές δημιουργίες.
Η τεχνολογία φέρνει όλο αυτό τον πλούτο κοντά μας. Αναζητήστε αγνά παραδοσιακά και γευστικά προϊόντα για το καθημερινό τραπέζι σας. Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την υγεία μας και κανείς δεν μπορεί να την διαφυλάξει καλύτερα από την σωστή Μεσογειακή διατροφή.


Για τις Γεμιστές Πιπεριές θα χρειαστούμε:

    4 Πιπεριές Φλωρίνης
    200 γρ φέτα Μέμμου
    2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άριστον με σκόρδο
    1 κ.σ. Βασιλικό από τη συλλογή της Αρκαδιανής


    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους. Θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε τον βασιλικό και το λάδι με το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σ΄ένα μικρό πυρέξ. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ένα κρασοπότηρο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.


    Για την Ελληνική Καρμπονάρα θα χρειαστούμε:

    1 Πακέτο φαρδύ λαζάνι ΗΛΙΣ
    1 Πακέτο παστό Οικονομάκου
    2 Ντομάτες
    1 Πράσινη πιπεριά
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο SOTIRALI
    Αλάτι 
    Πιπέρι
    1 κ.σ. θυμάρι από την Αρκαδιανή
    Τριμμένη μυζήθρα Μέμμου

    Βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και στη συνέχεια το παστό σε κύβους. Ανακατεύουμε για να ροδίσει το κρέας μας από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το μπλέντερ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε 1 κ.σ. μαϊντανό και τα λαζάνια.
    Ανακατεύουμε να  πάει η σάλτσα μας παντού. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα μαϊντανό και τριμμένη μυζήθρα. 




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου