Μπακαλιάρος με γαρίδες και λευκή σάλτσα

Παντρέψαμε το μπακαλιάρο με τις γαρίδες, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια και χρωματιστές πιπεριές. Το αποτέλεσμα μια έκρηξη χρωμάτων στο πιάτο και μια γευστική πανδαισία για τον ουρανίσκο.

Θα χρειαστούμε:

2 φιλέτα ψάρι (μπακαλιάρο)
πράσινο πιπέρι (κόκκους)
1 φρέσκο λεμόνι
200 γρ. γαρίδες μικρές
1 μέτριο κρεμμύδι
πιπεριές (πράσινη, κόκκινη και κίτρινη)
σκόρδο
200 γρ. κρασί άσπρο
3-4 κουταλιές σούπας αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Ετοιμάζουμε το ψάρι, το οποίο κόβουμε σε κομμάτια γύρω στους 10 πόντους. Το βάζουμε σε σκεύος και προσθέτουμε το λεμόνι κομμένο σε ροδέλες και το πράσινο πιπέρι. Το αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου για να μαριναριστεί.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Κόβουμε τις πιπεριές σε μικρούς κύβους.
Βράζουμε τις γαρίδες. Αφού βράσουν τις βγάζουμε και κρατάμε το ζωμό.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το ψάρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Και στη συνέχεια τις πιπεριές. Αφού τσιγαριστούν όλα προσθέτουμε τις γαρίδες. Όταν εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί. Προσπαθούμε να μην ανακατεύουμε με βίαιες κινήσεις για να μην διαλυθεί το ψάρι. Στο ζωμό που κρατήσαμε από τις γαρίδες προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Τέλος, βάζουμε το αλάτι - πιπέρι και λίγους σπόρους πράσινο πιπέρι. Τα αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου