Χανουμάκια

ή Μελιτζάνα με χοιρινό στο φούρνο

Το δοκιμάσαμε μικροί και μεγάλοι στην οικογένεια, και μας άρεσε. Είναι γευστικότατη πρόταση για το κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι. Η βελούδινη γεύση της μελιτζάνας δένει αρμονικά με το πικάντικο μίγμα του χοιρινού με τα λαχανικά.
Χρειαζόμαστε:
1 μεγάλη μελιτζάνα
250 γραμ. χοιρινό
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
1 ντομάτα φρέσκια
μπούκοβο (προαιρετικά)
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι λευκό κρασί

ΕκτέλεσηΚόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση, την αδειάζουμε λίγο και την ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το χοιρινό και το σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα καρότα, την ψίχα της μελιτζάνας και τις πιπεριές ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε κύβους. Σωτάρουμε μερικά λεπτά ακόμη, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μίγμα και ξαναψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου