Μαιντανοσαλάτα

Ο μαϊντανός, είναι το απαραίτητο συπλήρωμα στα περισσότερα λαδερά φαγητά και όχι μόνο. Η υφή του, το πλούσιο ιδιαίτερο άρωμά του και η πικάντικη γεύση του συνοδεύουν άριστα πολλές σαλάτες και dressing. Γίνεται όμως και μόνος του με λιγοστά συμπληρώματα δροσερή, γευστικότατη σαλάτα για να συνοδεύσει σαν ορεκτικό το ουζάκι μας με όλες τις ποικιλίες ψωμιού. Ταιριάζει σαν σαλάτα και με κρεατικά και ψάρια.
Η μαϊντανοσαλάτα είναι μια έκρηξη βιταμινών στο τραπέζι μας, αφού ο μαϊντανός, αποτελεί εξαιρετική πηγή των βιταμινών Κ, C, Α, του φυλλικού οξέος, και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως των καροτενοειδών β-καροτένιο, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.
Περίπου το 1/3 φλιτζανιού φρέσκου μαϊντανού παρέχει την 5πλάσια ποσότητα από την αναγκαία, για τον οργανισμό βιταμίνη Κ, καλύπτει δε, περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, το 16% σε βιταμίνη Α και το 13% σε φυλλικό οξύ.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί χρόνο για την προετοιμασία της. 
Θα χρειαστείτε:

150 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προτιμώ το φρέσκο)
αλάτι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε πρώτα τον μαϊντανό στο μπλέντερ ή το multi, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρουμε έναν λείο πολτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου