Η μαϊντανοσαλάτα είναι μια έκρηξη βιταμινών στο τραπέζι μας, αφού ο μαϊντανός, αποτελεί εξαιρετική πηγή των βιταμινών Κ, C, Α, του φυλλικού οξέος, και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών, όπως των καροτενοειδών β-καροτένιο, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης.
Περίπου το 1/3 φλιτζανιού φρέσκου μαϊντανού παρέχει την 5πλάσια ποσότητα από την αναγκαία, για τον οργανισμό βιταμίνη Κ, καλύπτει δε, περίπου το 50% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C, το 16% σε βιταμίνη Α και το 13% σε φυλλικό οξύ.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί χρόνο για την προετοιμασία της.
Θα χρειαστείτε:
150 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προτιμώ το φρέσκο)
αλάτι
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε πρώτα τον μαϊντανό στο μπλέντερ ή το multi, και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να πάρουμε έναν λείο πολτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου