Το κέικ σοκολάτας της Μαριλένας

Είναι καθιερωμένη συνήθεια από τότε που ήμουν εγώ παιδί τα Σαββατοκύριακα να έχουμε κάποιο γλυκό στο σπίτι. Βλέπετε μέλη της οικογένειας διατηρούσαν αρχικά εργαστήριο ζαχαροπλαστικής και αργότερα εργοστάσιο. Ίσως, έτσι δικαιολογείται η μεγάλη μου αγάπη για τα γλυκά. Την Παρασκευή, λοιπόν, ή το Σάββατο το πρωί έχουμε την σύσκεψη γλυκού. Αυτό το Σάββατο, η Μαριλένα  "αποφάσισε" ότι θα έπρεπε να φτιάξουμε, εκτός από τρουφάκια και ένα γλυκό με πολλή σοκολάτα, αφού είχε τη γιορτή της. Ήθελε να έχει μέσα, πολλή σοκολάτα, ζάχαρη, καρύδια, γάλα, αυγά, καρύδια, λεμόνι, ροδάκινο, κεράσια, καθόλου αλεύρι και πολλή - πολλή σοκολάτα από πάνω. Παζαρέψαμε αρκετή ώρα
για να αποκλείσουμε σε πρώτη φάση τα φρούτα και αργότερα για να την πείσω ότι πρέπει να βάλουμε και λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι για να δέσει το γλυκό, όπως και λάδι ή βούτυρο για να μπορέσει να ψηθεί καλά. Θα μου πείτε τώρα, γιατί αυτές οι διαβουλεύσεις. Η Μαριλένα είναι πάντα παρούσα στη διαδικασία και θέλει να βοηθάει. Έτσι γάλα, βανίλιες, κομματάτια σοκολάτας, καρύδια και γενικώς ότι σε κομματάκια ανήκουν στη δικαιοδοσία της. Άμα δε, δεν γίνει το δικό της αρχίζει η γκρίνια, που συνεχίζει με γοερό κλάμα, για να καταλήξει σε κρεβατομουρμούρα.
Και γεννήθηκε το κέικ της Μαριλένας.


Χρησιμοποιήσαμε
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
1/4 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα κακάο άγλυκο
1 βιτάμ (2/3 λιωμένο στο μίγμα και το υπόλοιπο στο γλάσο)
5 αυγά
1 κούπα γάλα και 1/3 κούπα για το γλάσο
1/2 κούπα καρύδι
250 γραμ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζανάκι του καφέ λικερ
1/3 -1/2 κούπα ζεστό νερό.

Πως το φτιάξαμε
Βάλαμε όλα τα υλικά με τη σειρά που τα αναφέρω σε μια μπατζίνα και άρχισα να ανακατεύω συνεχώς από τη στιγμή που προστέθηκαν τα αυγά. Το καρύδι το προσέθεσα κτυπημένο ελαφρώς στο multi και τη μισή σοκολάτα κομμένη κομματάκια και αλευρωμένη για να μην λιώσει στο ψήσιμο. Επειδή τα στερεά υλικά υπερτερούν στο τέλος προσέθεσα κάτι παραπάνω από το 1/3 της κούπας ζεστό (όχι καυτό) νερό για να έχω ένα μίγμα αφράτο και όχι σφικτό. Το έβαλα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το έψησα για 1 ώρα στους 170 C. Έγινε το διπλάσιο σε όγκο! Δέκα λεπτά αφότου το έβγαλα από το φούρνο στο γύρισα σε πιατέλα και το περιέχυσα με το γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο:  Σε κατσαρολάκι έλιωσα το υπόλοιπο βούτυρο, πρόσθεσα τη μια πλάκα κουβερτούρας σε κομματάκια και 1/3 κούπας γάλα, Ανακάτεψα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το κέικ της Μαριλένας έγινε απίθανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου