Κέικ Μήλου

Μετά τα επιτυχημένα πειράματα στον τομέα της μαγειρικής με την τυρόπιτα σειρά είχε το γλυκό της ημέρας. Για γλυκό σήμερα διαλέξαμε ένα κέικ μήλου που μας αρέσει. Όχι την εύκολη κλασική μηλόπιτα, αλλά ένα εξ ίσου ευκολο και γευστικότατο κέικ. Ο Γιώργος έκοψε κυβάκια τα μήλα και κομματάκια τα καρύδια, ενώ στη συνέχεια έδειξε πόσο επιδέξια μπορεί να χειριστεί το κουτάλι και τα δάχτυλα για να καθαρίσει την λεκανίτσα από τα περισσεύματα του χυλού του κέικ.
Χρησιμοποιήσαμε:
4 μήλα κομμένα σε κύβους
2 φλυτζάνια ζάχαρη

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
χυμό ενός πορτοκαλιού
2 αυγά
λίγο αλάτι
2 βανίλιες
3 φλυτζάνια αλεύρι
3 κουτ. σούπας σοκολάτα σκόνη
1 φλυτζανι καρύδια σε κομματάκια

Εκτέλεση
Ανακατέψαμε τα μήλα με τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το χυμό πορτοκαλιού και τα αφήσαμε να αναμιχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο. Αναμίξαμε τα αυγά με τις βανίλιες και τα προσθέσαμε στο μίγμα του μήλου. Στη συνέχεια ανακατεύοντας, προσθέσαμε σταδιακά το αλεύρι που το ανακατέψαμε με το αλάτι και την σοκολάτα. Στο τέλος ρίξαμε και τα τεμαχισμένα καρύδια. Βάλαμε το χυλό σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήσαμε για 1 ώρα στους 180 C.
Όταν το βγάλαμε από το φούρνο  το αφήσαμε να κρυώσει για 10-15΄ προτού το ξεφορμάρουμε. Τις περισσότερες φορές το ντύνουμε με γλάσο σοκολάτας ( Λιώνουμε σε μπεν μαρι μια πλάκα κουβερτούρα 125 γραμ. μαζί με 3 κουταλιές βούτυρο), σήμερα απλά του ρίξαμε λίγη λιωμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου