Ρεγάλι μανιάτικο



 
Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2 ψιλοκομμένα Κρεμμύδια
400 γραμ. Ντομάτες ψιλοκομμένες  ή 1 κονσέρβα κονκασέ
1 κ.σ. Πάστα Ντοματας
1/4 κ. γλ. Μοσχοκάρυδο
1/4 κ. γλ. Μπαχάρι
100 γραμ. Λάδι
200 γραμ. Κρασί κόκκινο ξηρό
300 γραμ. μακρύκοκκο Ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Με ψαλίδι την κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά για 5-6 λεπτά, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ντοματοπολτό.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά, να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους.
Ταυτόχρονα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και βάζουμε σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη συκωταριά και τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Συνοδεύεται άψογα με φρέσκο ψωμί και κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου