Πατατοσαλάτα με πορτοκάλι

Υλικά

Για 4 άτομα
3 μικρές πατάτες
1 πορτοκάλι
1 μικρή πιπεριά πράσινη ή κόκκινη κομμένη μπρινουάζ
½ ντομάτα
1 μικρό κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι λευκό
1 πρέζα αλάτι
8 μαύρες ελιές Μάνης
60 γρ. σύγκλινο Μάνης
1 μικρό κλωνάρι μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε ολόκληρες τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε κρύο νερό να τις καλύψει (2 λίτρα) για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες (μαλακές μέχρι την καρδιά), αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το αναμιγνύουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τις τεμαχισμένες ελιές Μάνης με λίγο ελαιόλαδο.
Έπειτα, ψιλοκόβουμε όλα τα άλλα υλικά σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις αλατίζουμε, προσθέτουμε ξίδι και σιγά-σιγά όλα τα υλικά αναμιγνύοντας τη σαλάτα.
Αφού τοποθετήσουμε τις μερίδες σε ατομικά πιάτα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο

1 σχόλιο: